schaduw

Odette van der Veldt

Persoonlijk begeleider
"Het gaat om mogelijkheden en kansen ontdekken en aangaan"

Odette is sinds juni 2019 persoonlijk begeleider bij Leviaan. Een rol die haar welbekend is. Hiervoor was zij persoonlijk begeleider bij het autisme centrum. ‘En daarvoor had ik een gezinshuis met vijf kinderen met verstandelijke beperking, gedragsproblemen en hechtingsproblematiek. Ik had ook een aantal jaar mijn eigen praktijk voor kinder- en jeugdtherapie en volwassen doorbraak coaching. Ik miste het werken in een team en zag hier een vacature. Een heel fijn sollicitatiegesprek volgde, we hebben zelfs samen gelachen. Dat schetst deze organisatie en maakte voor mij duidelijk dat ik erbij wilde zijn. 
 
Wat is het leukste aan het werken bij Leviaan? 

Je mag hier zijn wie je bent en alles is bespreekbaar. Ik word graag continue uitgedaagd. Naast het begeleiden van mensen wilde ik ook andere dingen doen voor Leviaan. Ik zit nu bij de werkgroepen positieve gezondheid en digitale dagbesteding en ben projectleider blended care en domotica. Sinds kort is ben ik ook aandachtfunctionaris kwaliteit. Binnen Leviaan gaan we meer kijken naar merkbare kwaliteit. We gaan werken aan kwaliteit door leren en reflecteren, ook op de goede dingen. Daar heb ik een rol in binnen het team, adviserend en begeleidend. 
 
Wat heb je nodig om hier goed uit de verf te komen?
Je moet jezelf goed kennen en in verbinding zijn met je zelf. Dan sta je vanuit je eigen krachten en talenten open voor elkaar. Stel je op als backup, als vangnet. Het zelfvertrouwen groeit als de cliënt zelf de regie voert. 
 
Wat is typisch Leviaan? 
Leviaan ziet je en luistert. Er is een open en warme sfeer. Het gaat er om mogelijkheden en kansen ontdekken en aangaan. Voor cliënten en medewerkers. 
 
Wat wil je meegeven aan nieuwe collega’s?
Maak alles bespreekbaar. In verbinding is veel mogelijk.